در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند تابستان مقارن می شود ، یکی از مشکلات اساسی روزه داران ، بروز تشنگی در طول روز است .محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است . دریافت اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش نموده و برای دفع این مقدار مازاد نیاز ، مقادیر زیادی آب از بدن دفع می گردد . توصیه می شود به غیر از آن مقدار نمک اندکی که برای طبخ ، لازم است به غذا اضافه نشود . علاوه بر آن ، مصرف میوه و سبزی کافی میتواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری نماید . بهتر است میوه در فاصله ی افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد بخصوص در وعده سحر مصرف گردد . از مصرف مواد غذایی پر پروتئین در وعده ی سحر ( مانند کباب ها ) خودداری شود . این مواد غذایی به دلیل داشتن پروتئین زیاد ، سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه ی روز شده ، روزه دار را دچار تشنگی شدید می نماید .